19 Ocak 2012 Perşembe

Gaufre De Liege


Merhaba,

Bugünkü tarifimizi benim çok tatlı arkadaşım, İdil Kibaroğlu hazırladı. Kendisi farklı mutfaklara lezzetlere meraklı olduğu kadar zevklidir de ... Bu sebeple, tarifini gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz.

Gaufre De Liege ( Orjinal adı ) ya da Belçika Waffle'ı

Malzemeler:
6 tatlı kaşığı ılık süt
Yarım tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı toz maya
230 gr un (elekten geçir )
2 tatlı kaşığı toz tarçın
1 tüp vanilya esansı
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 yumurta +1 yumurta sarısı ( orta boy)
60-80 gr arası oda sıcaklığında beklemiş tereyağ
140 gr şeker
Yapılışı:
Isıtılmış süte önce şeker sonra mayayı ekle. Mayayı kaşıkla 1-2 dakika ez yok et. Büyümesin .Kabın üzerini kapat. 5 dk beklet. Açınca kahverengi ve süngerimsi görünsün.
Elenmiş un ve tarçını karıştır. Vanilya esansı ve tuz ekle . Bu karışıma beklettiğin mayalı karışımı ekle.
Yumurtalarıda ekle ve orta seviye güçle mixerle . Sert bir hamur olsun mixerledikten sonra biraz eline yoğur top haline getir. Kabın üzerini havluyla kapat 30 dk ılık ortamda beklet.
Terayağını minik parçalar haline getir mixerle hamura yedir. Sonra elinle kalan 140 gr şekeri hamura yedir.Yapışkan bir hamur olsun ;hamuru 6 yuvarlak parçaya böl. 15 dk beklet oda sıcaklığında. Sonra ister waffle makinesi ister tost makinesinde pişir. Renk kahverengi olunca pişmiştir çünkü şekerleri karamelize oluyor.
Üzerine nutella , nutella + dondurma , bak kaymak , mapple syrup hepsiyle manyak olur J




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder