13 Mart 2011 Pazar

Börülce Yemeğine Farklı Bir Yorum


Hayatta bamya dışında herşeyi severek yerim ama börülcenin yeri o kadar ayrı ki... Salatasına bayılırım şöyle sarmısaklı , zeytinyağlıı oh sonsuza dek sıkılamadan yiyebilirm. Fakat bugün buzlukta Balıkesir'den yollanmış börülceleri görünce yeşil fasulye ile yapılan Amerikan mutfaağına ait bir salatayı - ismini unuttum - börülceye uyarlamak geldi aklıma ama yemek olarak ve açıkçası herkes bayıldı diyebilirim mütevazı olamiyiciğim:)
Gelelim Tarifimize.
Malzemelerimiz:
Yarım kilo dondurulmuş börülce- taze yemek isteyen arkadaşlar biraz daha bekleyebilir-
1 adet büyük soğan
3 , 4 diş sarmısak
4 yemek kaşığı elma sirkesi
yarım limonun suyu
1 kutu mısır
4 5 adet cherry domates
Taze fesleğen - ben bulamadım yarım kaşık pesto sos kullandım-
Soğanımızı sarmısağımızı minik minik doprayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyoruz. 5 dk sonra börülcelerimizi hoop tencereye atıyoruz; sonrasında 15 dk falan pişsin bu arkadaşlar. Mısırımızı da konservesinden çıkartıp yıkayalım ki sodyumu gitsin. Tüm konservelerde yıkamamız gerek büyük oranda sodyumundan kurtulmuş oluyoruz.Elma sirkemizi bolca döküyoruz. Yemeğimize lezzet ve parlaklık veriyor. Cherry domatesleri de ekledikten sonra. Cezvelik ateşe alıp limonsuyumuzu da ekleyip. Yarım saat daha yavaş ateşte pişmeye bırakıyoruz. Şimdi gidip biraz daha yiyeyim:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder