21 Mart 2011 Pazartesi

DOĞUM GÜNÜ TAVUĞU & KAREMALİZE HAVUÇ


Bugün 21 Mart, 2 Teyzojcuğumunda doğum günü. Gülgüş Teyzojum İstanbul'da bizimle ancak Sultan Teyzojum Balıkesir'de olduğu için ancak Gülgüşümüze özel bir yemek hazırlayabildim. Teyzojum bayıldı!
Doğummgünü yemeği olduğu için eh biraz teferruatlı bir tarif tahmin edersiniz.
Malzemeler:
1 Paket Tavuk But (7 tane but)
1 Paket krema
3/4 Şişe bira ( ben Miller kullandım)
1 Paket Mantar
4 , 5 Adet Arpacık soğan
1 Dolu yemek kaşığı Tereyağı, 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı

DOĞUM GÜNÜ TAVUĞU TARİF:Öncelikle tavuklarımızı taze çekilmiş karabiber ve tuzla çeşnilendiriyoruz. Tereyağı ve ayçiçek yağını kızdırıp tavukları içine atıyoruz. Tavuklarımız altın sarısına dönüyor. Arpacık soğanlarımızı da yuvarlak yuvarlak doğruyoruz. Tavuklara ekliyoruz. Biranın yarısından çoğunu döküyoruz. Geri kalanı yemek yaparken içebiliriz:)Yarım su bardağı su ekliyoruz. Tencerenin ağzı hep açık kaynatıyoruz. 20 dk kaynatıtyoruz.Kremayı döküyoruuuz.en son mantarlarımızı doğrayıp hemen limonluyoruz böylece renklerini kaybetmiyorlar. 10 dk daha pişirip kısık ateşe alıyoruz. 20 dk da öyle pişsin ve sonra maydonozla süslüyoruz.

Karamelize Havuç

Minik havuçları bütün olarak kaynayan suya atıyoruz. Kaynayan sudan alıp buzlu suya atıyoruz. 1 yemek kaşığı Tereyağı , 4 yemek kaşığı şeker, yarım su bardağı su, 1 tutam tuz, 1 diş sarmısak bütün olarak, Acı biber, toz kırmızı biber, sumak, taze kekik hepsini kızdıryoruz. Şeker eriyor. Yarım limon suyunu ekledikten sonra havuçları ekliyoruz. 15 , 20 dk. sonra havuçlar karamelize oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder