Share it

23 Mart 2011 Çarşamba

Marine Edilmiş Bonfile


Merhabalar

Et yemeyi çok sevmesem de bonfileye hayır diyemem. Bu akşam da yapılışı son derece kolay ve bir o kadar lezzetli klasik tarzda bir bonfile yemeği denedim. Ben parça bonfile kullandım. Kimi aşçılar bütün olarak iple sarıp dilimliyorlar ama içi de tam olarak pişmesi için parça eti daha uygun buluyorum. Bana göre et tam pişmeli orta karar falan damak tadıma gelmiyor. Bu olay da tartışmalı tabii uzun zamandır bu steak houselar falan insanlar et konusunda ukalallık yapma yarışındalar ancak ben sevmiyorum ve bu konuda da ukalıkları sıkıcı buluyorum.:) Bence herkes istediği sıcaklıkta et yiyebilmeli restaurant chefleri bu konudaki ısrarlarından vazgeçmeli
Yapılışı:
Dilimlenmiş bonfile parçalarını,ayrı bir kapta karıştırdığımız 3 yemek kaşığı zeytinyağı, yuvarlak yuvarlak doğradığımız sarmısaklar, tuz, taze çekilmiş karabiber, kimyon, kekik, 1 yemek kaşığı limon suyunu et parçalarımızın üstüne döküyoruz. Etleri 2 saat - en az- bekletiyoruz. Daha sonra marine sosu ile birlikte geniş bir tencerede etimizi pişiriyoruz yaklaşık yarım saat ağzı kapalı şekilde . Sonra 2 yemek kaşığı tereyağını da ekledikten sonra, etimiz pişmeye devam ederken, 1,5 su bardağı kadar kırmızı şarap ekliyoruz. Şarabımızı ekledikten sonra tencerenin ağzını açıyoruz.Etin suyu buharlaşıyor; kısık ateşte pişmeye devam ediyor.Sonrasında lime lime ağızda dağılan bir bonfile...

1 yorum:

  1. Merhabalar

    Bir süre önce rss kaynalı bir problemden dolayı takip listenize eklediğiniz mutfak sırları rss'inde yeni eklenen tarifleri fotoğrafları büyük olarak geliyordu. Şimdi bu sorun giderildi ve tam olarak blogspot sitelerine göre ayarlandı. Site tasarımınızı etkiliyor diye listenizeden çıkarttığınız bir durum oluştu ise artık tekrar ekleyebilirsiniz. Daha önce hiç eklemediyseniz bu da tanışmamız için bir vesiledir o zaman :)

    Rss adres: http://feeds.feedburner.com/feedburner/SEuR

    Sevgiler

    YanıtlaSil