11 Aralık 2011 Pazar

Renkli Antrikot & Kıtır Patates


Uzun zaman sonra süper bir pazar gününde yemek yapmanın keyfi paha biçilemez.
Koşuşturmacanın içinde insan bazen durup bakmayı, keyif almayı unutuyor. Tavsiyem kendinize küçük kıyaklar çekmeyi unutmayın. Mesela manikür yaptırın , masaja gidin, sahilde yürüyüş yapın müzik dinleyerek hayal kurarak benim bu pazar yaptığım gibi. Ya da yemek yapmayı seviyorsanız özel bir akşam yemeği hazırlayın, kendinize davetli gibi davranın. Kendi kıymetinizi bilin yani , şansınıza ve gücünüze inanın.

Özel yemek yapma tavsiyesini uygulayarak annecik, Sezuş ve kendime tabii :) kafama göre bir et yemeği ve lezzetine doyum olmayan patates kızartması yaptım. Tarifini paylaşıyorum.

Balıkesir'den gelen şahane antrikotumuzu, 1 kilo kadar, 2 adet orta boy soğan rendesi, kara biber , 2 yemek kaşığı soya sosu,2 tatlı kaşığı esmer şeker, limon kabuğu rendesi ile istediğiniz kadar süre en az yarım saat kadar olmak koşuluyla dinlenmeye bırakıyoruz.

Daha sonra etimizi genişçe bir tencere alıp 1 saat kadar pişiriyoruz yarım bardak su ekleyerek. Bu arada pateteslerimizi doğrayıp, tuzlu suda bekletiyoruz. Wog tavada renkli biberleri az yağda kavuruyoruz. 1 kaşık üzüm sirkesi ekledikten sonra etin suyunu tencerede bırakıp tavaya ekliyoruz buarada etin ve biberin kavurma tadı birbirine geçiyor. Ben et yemeklerine iki adet kurutulmuş portakal dilimi eklemeyi çok seviyorum yoğun bir koku veriyor. Etin suyunuda ekleyip kısık ateşte yarım saat daha fokur fokur yemeğimizi pişiriyoruz. Buarada pateteslerimizi az yağ ile fırına verebiliriz. ( Tefal'in Actifry 'ını da öneririm )

Patatesimiz de kıtır kıtır , etimiz de mis gibi kokuyor:)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder