10 Şubat 2013 Pazar

Minestrone Çorbası

Kışın ortasına geldiğimiz bugünlerde hem oldukça faydalı hem de lezzetli bir çorba tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. İstanbul'da en sevdiğim İtalyan restaurantlarından biri olan Mama'da ilk kez tatmıştım minerstone çorbasını, içindeki malzemelerden esinlenerek daha bir Türk damak tadına uyarladım. Oldukça beğenildi, taneli çorba kesinlikle sevmem diyen annem bile bu konudaki ön yargısını kırdı.:)

Çorbanın adından anlaşılacağı üzere aşağıdaki malzemeleri minik minik doğruyoruz. 
  • 1 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kereviz
  • 4-5 dal pazı yaprağı
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet çekirdekleri çıkarılmış domates
Zeytinyağında pişme sırasına göre önce biber, sonra patates havuç, ve kerevizi bir güzel kavuruyoruz. 2 yemek kaşığı unuda ekleyip kıvamlı bir hal almasını sağlıyoruz. En son domates ve pazıyı ilave ediyoruz.
1 lt. suyu ilave edip, kaynayayınca 1 adet limon suyunu sıkıp ekliyoruz. Sonrasında olmazsa olmaz taze kara biberimizi de çekip, 15 dk kısık ateşte dinlenmeye bırakıyoruz. Taze tatlı biberler ile beraber servis ettim, tek başına bir öğlen yemeği kadar doyurucu...

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder