1 Eylül 2012 Cumartesi

Makarna Salatası

Yemek yapmayı sevdiğim kadar farklı coğrafyaların tatlarına meraklıyımdır, bu konuda hiç konservatif sayılmam, Uzakdoğu mutfağından sıradışı bir lezzet ya da tropikal iklimden gelen hiç tatmadığım bir meyve gelsin önüme konsun düşünmeden tadına bakarım. Bazen hayal kırıklığı ya da aa bu bildiğimiz x değil mi diyebilirsiniz ama siz de mutlaka fırsatları değerlendirin. 

Çok sevdiğim bir arkadaşımın İtalya'dan getirdiği renkli kelebek makarna getirmişti, alışmadığımız bir lezzet sayılmaz gerçi:) onunla bir makarna salatası yapmaya karar verdim. Makarnayı önce bildiğimiz şekilde haşladım. Sonrasında tereyağında kavurdum ve tuzot ekledim. Demlenmesi için kenarda bıraktım. Sosunu hazırlamaya koyuldum, 1,5 su bardağı kadar yoğurt, 1 yemek kaşığı taneli hardal (  tek başına bile ekmeğe sürüp yenebilir çok lezzetli), 1 yemek kaşığı mayonez, yarım demet maydanoz, karıştırıp; yarım demet dereotu, 4 dal taze soğan, ince ince doğrayıp karışıma ekledim. 1 paket mısırı da ekleyip, ılık olan makarnayı karışıma buladım. Sonuç oldukça lezzetli ve iştah açıcı. Denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder